lanybucsu megtervezese lánybúcsú

Hogyan szervezz meg egy lánybúcsút (stresszmentesen)?

Persze, tudjuk hogy szereted a barátnődet, meg minden, de azért tedd a szívedre a kezedet: baromi nagy meló megszervezni egy lánybúcsút. Ha pedig rád hárult a kénytelen kelletlen feladat, valószínűleg azon töprengsz, hogy minek is állj neki először.

Hogy első lépésként rákattintottál erre a cikkre, a lehető legjobb döntés volt, ugyanis mindent összeszedtünk neked, amit csak tudnod kell a csajbúcsú megszervezéséről. Lássuk is!

Először is nézzünk meg egy rövidke roadmapet, hogyan is néznek ki a történések időrendi sorrendben.

Hogyan tervezzünk leánybúcsút?

  • Beszélj a menyasszonnyal!
  • Szerezd meg a vendéglistát
  • Határozd meg a költségvetést, az időpontot és a helyszínt
  • Hívd meg a csajokat
  • Gyűjtsétek össze a pénzt
  • Foglaljátok le a szállást
  • Küldd el az infókat mindenkinek, beleértve a menyasszonyt is
  • Tervezz meg minden játékot, és találd ki a programokat
  • Opcionális: ivás kifulladásig.

Na mármost, ez így leírva és elolvasva valószínűleg nagyon egyszerűenk tűnik, de korántsem lesz az. Van ugyanis egy csomó akadály, amit az élet nevű csoda eléd gördít, neked pedig meg kell oldanod ezeket a felmerülő problémákat.

De mielőtt még elvenném a kedvedet az egésztől, kezdjük az elejéről, hogy fel tudjalak készíteni téged mindenre.

Tippek a stresszmentes lánybúcsú megtervezéséhez

A legegyszerűbb az, ha visszajelzést kérsz a menyasszonytól arról, hogy mit is szeretne a lánybúcsúra.
Kérd meg arra is, hogy küldjön el neked egy listát azokról a barátairól, akiket szeretne meghívni. Kérd meg, hogy adja meg mindenkinek a telefonszámát is, ha valamit sürgősen egyeztetni kellene.

A legfontosabb: ne adj opciót, választási lehetőséget a csajoknak.

Ez elsőre furcsának tűnhet, de hidd el, több lánybúcsú túlélőjeként mindig is gáz volt az időpontokkal, hiszen olyan nincs, hogy mindenkinek jó. Viszont, ha megfordítod a dolgot és te adod meg a dátumot, a helyszínt és a játékokat is, akkor – ha igazán szeretik a barátnőjüket – igazodni fognak ehhez az időponthoz, és vesznek ki szabit satöbbi.

Ha mégis választási lehetőséget szeretnél adni a vendégeknek a dátumokra, a legegyszerűbb és legigazságosabb módja ennek egy Facebook szavazás. Állíts be egy szavazást, amelyben néhány dátumot javasolsz a vendégeknek, hogy válasszanak közülük. Azt az időpontot választjátok, amelyen a vendégek többsége részt tud venni, egyszerű.

Ne érezd magad frusztráltnak, ha néhányan úgy döntenek, hogy nem jönnek el a lánybúcsúra. Könnyű azt feltételezni, hogy mivel meghívták őket, ott is lesznek, de ezek az események sokba kerülhetnek, és ha egy évben többször is részt kell venniük rajta a csajoknak, az bizony anyagilag meg tudja terhelni az embert.

Másoknak a magánéletükben történhetnek dolgok (például várandósak lesznek), vagy egész egyszerűen olyan dolguk van, ami miatt nem tudnak ott lenni az eseményen.

A lánybúcsú egy szuper alkalom arra, hogy (talán utoljára) újra együtt legyetek, de nem mindig működnek úgy a dolgok, ahogyan azt eltervezed. Ha valaki nem tud jönni, de idegeskedj rajta, inkább koncentrálj azokra az emberekre, akik részt vesznek a bulin.

A piszkos anyagiak

Nem kell rajta túlságosan aggódni. A menyasszony ismeri a barátnőit, úgyhogy kérdezd meg, hogy szerinted átlagosan mennyi lehetne az a költség, ami mindenkinek belefér fejenként.

Szép gesztus, ha a menyasszony költségeit ti – vagyis a csapat – álljátok.

Próbáljatok meg az elején dönteni egy olyan költségkeretről, ami mindenkinek megfelel, ha kell akár ismét szavazással, és tartsátok magatokat is ehhez. Ne guruljon el a gyógyszer, ne szervezzetek túl, mert ha elszaladnak a dolgok, akkor lehet hogy a menyasszony néhány barátnője (egyébként jogosan) fel lesz majd háborodva.

Ha mindenképp szeretne a menyasszony például limuzint, akkor keressetek egy helyet, ahol olcsón lehet bérelni és építsétek be a keretbe. Ha kell, akkor pedig faragjátok le máshol a költségeket.

Igyekezzetek minél előbb fixálni az időpontokat, hogy mikor kell fizetni, így mindenki tudja majd, hogyan spóroljon.

A legjobb, ha a fizetés előtti napokig mindenki utal például a Revolut számládra. Vezesd egy doksiban, határidőnaplóban, vagy akár csak egy szimpla papíron, hogy ki az, aki fizetett és ki az, aki nem. Ha valaki még nem utalt, akkor finoman emlékeztesd rá.

lanybucsu szervezesrol lánybúcsú

Hogyan beszéljétek meg a lánybúcsút?

Ez attól függ, hogy milyen platformon vagytok jelent. A legegyszerűbb még mindig az, ha létrehoztok Face-n egy csoportot vagy a Messengeren egy chatet. Ahogyan személy szerint tapasztaltam, a Facebook csoport létrehozása jobb, mert sokkal átláthatóbb, mint a chat, ahol elmehetnek a beszélgetések jobbra és balra, főleg ha van valami pletyi.

Hogyan ne stresszeld szét magad a lánybúcsú miatt?

Tervezd meg az útitervet órára pontosan! Fontos, hogy ne csak azt tervezzétek meg, hogy mit fogtok csinálni, hanem azt is, hogy mikor. Hidd el, nincs is annál rosszabb, mint mikor egy csapat csaj ül és bámul egymásra.

Tipp: ebben a cikkben összegyűjtöttük a legjobb lánybúcsú feladatokat.

Szállás

Ha egy teljes hétvégét terveztek, döntsétek el, hogy ki melyik szobában fog aludni, hogy ne legyen káosz vagy nézeteltérés érkezéskor. Akár névlistákat is ragaszthatsz az egyes hálószobák ajtajára!

Zene

Hozz létre egy közös Spotify lejátszási listát. Kérd meg a csajokat, hogy mindenki adja hozzá a kedvenc dalát, mert a tapasztalataim alapján néhány koktél/fröccs után bizony kemény viták tárgyát képezheti a zene.

A közös Spotis lejátszási listáshoz kattints a „Gyűjteményem” ikonra a jobb alsó sarokban, majd a jobb felső sarokban a plusz jelre, végül pedig a „Közös nevezőre”, ezután pedig meg tudod hívni a barátnőidet is, és már mixelhetitek is a csajbúcsús számokat.

Előkészületek, érkezés

A buli előtt legalább két héttel küldd el a címet a lányoknak, és mindenképp győződj meg róla, hogy mindenki tudja a pontos címet és azt, mire kell odaérni. Ez mindenkinek fontos, hiszen lehet, hogy valaki távolabbról jön, és több csatlakozással tud csak menni, vagy telekocsit kell lefoglalni, amit már időben kell jelezni.

A legjobb, ha mindenki ott van 10-20 perccel a menyasszony érkezése előtt, így lesz időtök kifújni magatokat. Persze ha különleges dekorral készültök, akkor érdemes akár órákkal előbb is nekilátni az előkészületeknek.

Ha pedig mindenki ott van, indulhat a buli…!

Néhány gyakori kérdés a lánybúcsúval kapcsolatban

Hány emberre van szükséged egy leánybúcsúhoz?

Őszintén szólva nincs semmilyen „irányszám”. Van, aki a szolidabb banzájt kedveli és introvertáltabb típus, ők valószínűleg kevesebben lesznek, az is lehet, hogy csak 2-3-an, de ezzel sincsen semmi probléma.

Kell-e chippandale a lánybúcsúra?

Urbánus legenda, hogy minden csajbúcsúra kell egy chippandale fiú. Rajtatok áll, hogy ti szeretnétek-e vagy sem – ti ismeritek legjobban a menyasszonyt.

Ki szervezi a leánybúcsút?

Általában a koszorúslány(ok) lánybúcsút.

A legnagyobb tanács, amit a leánybúcsú megtervezésével kapcsolatban adhatok, hogy fogadj el minden segítséget, amit felajánlanak, ha pedig nem ajánlják fel, de megakadtál, mindenképp szólj valakinek. Ellenkező esetben egy merő stressz leszel, és egyáltalán nem fogod élvezni az egészet.

Ne feledd, a lánybúcsú a szórakozásról kell, hogy szóljon.